Bloggarkiv Om mig Hästar
Hem
Om mig / Kontakt

Hingstval- Harlem D

Bahia är konstaterat dräktig med Harlem D, så nu håller vi tummarna på att fölet kommer ut och att det är i gott skick och att Bahia klarar fölningen utan komplikationer. Det är en risk och mycket som kan gå fel, men även mycket som kan bli så himla bra i framtiden. Jag och min närmsta tjejkompis pratar ofta om just det här, att man måste våga offra mycket för att vinna mycket.

Vi valde att lägga en svensk hingst på henne eftersom vi varit så sent ute, och chansen att hon blir dräktig var betydligt större med färsk sperma än med fryst. Vi är alla överrens om att Harlem D (Vivaldi - Donnerhall, född 2012) förmodligen är det bästa alternativet, så valet har känts självklart! Det är en hingst som faller mig helt i smaken med mycket kadens och hög ridbahet vilket är två faktorer som kan tänkas komplettera Bahia bra.  

Beroende på vad som händer i framtiden är jag lite sugen på att lägga Fürstenball på henne, men vi får se vad som händer! 

Harlem D: 
 

Bahia (Belissimo- Calypso II): 
 
Bahia som föl: 
 
Detta är verkligen början på en ny, spännande resa. Nu håller vi alla våra tummar för att det går vägen! 

Hästar

Bahia
- 11, Belissimo - Calypso II
Ägare: Erika Andersson (jag)

Jag köpte Bahia från uppfödaren i Tyskland i början av Oktober 2015, hon var då insutten i alla gångarter men inte mer utbildad än så. Bahia, eller "Bajjamajjan" som hon kallas (Bahia blev Bajja som blev Bajjamajja...) är verkligen min drömhäst med både hjärta, hjärna och talang på rätt ställe. På grund av yttre trauman, blandat med fysiska förutsättningar har vi tyvärr inte hunnit med så mycket och därför har jag (tillsammans med teamet, såklart) tagit beslutet att hon ska få bli mamma, och sedan får vi se vad som händer. 

 
 

Om mig, Erika Andersson

Namn: Erika Andersson 
Född:
23 November 1995 
Uppväxt:
Med min familj (mamma, pappa och syster) i en villa i Stockholm. 
Tanken med bloggen: Att dela med mig av vad som händer i både med och motgång, samt att kunna blicka tillbaka i om några år. 
Positivt om mig: Jag är extremt målinriktad och envis, både på gott och ont. Det gör ibland att smällarna tar lite väl hårt och dalarna blir lite väl djupa, men det gör även att jag sällan lämnar saker åt slumpen och följer min planering till punkt och pricka. 
Tränare: Jag tränar för den internationella tränaren Hubertus Zedtwizt då han kommer till Sverige, samt Rebecca Jarméus, vi står på samma anläggning vilket ger möjlighet till ett väldigt bra upplägg. 

Jag visste redan sedan barnsben att jag ville jobba med hästar på ett eller annat sätt, av den anledningen valde jag att gå på Djurgymnasiet Stockholm profil häst, vilket jag inte ångrar en sekund. Där fick jag möjlighet att praktisera på  flertal stora stall och rida mycket fina hästar! Det har tagit mig en bra bit framåt och gett mig möjlighet att knyta kontakter som jag annars kanske inte skulle ha kunnat göra. 

Efter gymnasiet slängde jag mig ut i abetslivet direkt, jag började jobba på ridskolan där jag är uppväxt bara någon vecka efter studenten. Här arbetade jag i ungefär ett år. När jag kände att det var dags att ta steget härifrån började jag arbeta på ett tränings- och rehacenter för hästar där jag även bodde. Jag upplever att jag lärde mig mycket här och tycker att det var väldigt roligt att sätta mig in i vattenträningen och rehab- upplägget för olika hästar. Efter detta arbete började jag arbeta på en stor ridskola i Stockholm där jag hade lektioner, arbetade i stallet, red hästar osv... Nu har jag landat i en ridsportbutik i Stockholm!

Tveka inte att höra av er om ni har några funderingar! 

 Bahia, -11, Belissimo - Calypso II
 

Vid intresse eller frågor kontakta mig på erika-andersson@live.se